Het Platform Amateur Kunst Lelystad wil een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die houdt van kunst maken en beleven. Het Platform is een zelfstandige organisatie, opgericht dóór en vóór mensen uit de Lelystadse amateurkunst.
Bij het PAK ontmoeten organisaties en individuen elkaar die in de amateurkunst actief zijn of anderszins een raakvlak hebben met amateurkunst. PAK brengt samen, bevordert contacten, verbindt en informeert. PAK werkt nauw samen met de Intendant Amateurkunst van Lelystad. De PAK-werkgroep bestaat uit de volgende leden:  Hetty Beugelink, Tietie Sanders, Bas Teule, Ans Koopman en Aino Merits.

 

Hetty Beugelink

In overleg ben ik momenteel de voorzitter van het Platform Amateurkunst Lelystad.  Daarnaast ben ik ook al 35 jaar verbonden aan Flevolandse Theatervereniging JTL in diverse functies en nu geruime tijd ook dáár voorzitter. Mijn hart ligt bij het regisseren en ook dát doe ik nu ruim 35 jaar. Ik ben jarenlang bestuurslid geweest van de Nederlandse Vereniging voor ondersteuning van het Amateurtoneel voor de provincie Flevoland.

Ik heb mij verbonden aan de oprichting van het Platform, omdat ik het toejuich dat amateurs elkaar weer makkelijker kunnen vinden, met elkaar meer kunnen gaan samenwerken en elkaar daarmee versterken. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat het nog veel werk is, maar uit vroegere jaren, toen ik nog in de Provinciale commissie zat waarin alle disciplines qua muziek, theater,dans en koor met elkaar in overleg bij elkaar kwamen zo'n 4 keer per jaar, weet ik dat dit zeker kan lukken! 

Wij willen toegankelijk zijn en blijven voor alle amateurkunst, want dat is er héél veel in Lelystad en die dan ook allemaal een stem geven naar o.a. de gemeente.

Help ons dit te realiseren maar geef ons wel wat tijd hiervoor : )

 

Ans Koopman

Mijn beroep is speldocent en theaterregisseur. Ooit ben ik begonnen als creatief therapeut beeldend en drama, later ben ik spel- of theaterdocent geworden op de Kubus en op dit moment ben ik dramadocent op een pabo. Daarnaast ben ik jaren lang met veel plezier de regisseur van theatergroep DROOG! geweest. Met hen heb ik veel experimenten gedaan in het combineren van kunstdisciplines. Toneel met zang of met video of met mooie achtergronden. Ik houd van de mix van disciplines in de kunsten, de rijkheid daarvan. Zo kan een toneelstuk door een goede achtergrond of door geschikte muziek of door een toegewijde dans behoorlijk aan kracht winnen. Graag en vaak ben ik op zoek naar de ontmoeting van de verschillende kunstdisciplines en ik hoop dan ook dat dit platform daar aanzetten toe kan geven.   

 

Tietie Sanders

Al sinds ik 7 jaar ben speel ik klarinet. Gedurende mijn leven heb ik bij verschillende harmonieorkesten mogen spelen, maar ook in dweilorkestjes en andere gezelschappen. Op dit moment ben al een aantal jaren lid van Harmonieorkest Lelystad. Een fijne vereniging waar ik iedere week met veel plezier naar toe ga om muziek te mogen maken. 

Afgelopen jaren bleek, dat alle verenigingen binnen Lelystad toch niet zo bekend waren als we hoopten en ben ik gevraagd om mee te denken aan een platform voor amateurkunsten. 

Graag werk ik hieraan mee met de kennis en ervaring die ik in kan brengen.Ik hoop velen van jullie eens “live” te mogen ontmoeten bij één van de optredens binnen Lelystad of natuurlijk als lid van een van de vele mooie verenigingen.

 

Bas Teule

Theater, muziek, dans, beeldende kunst, dichtkunst, ik hou er allemaal van en vind het heel belangrijk voor onze stad. Kunst en creativiteit verbindt mensen, maakt nieuwsgierig, en spreekt je aan, als bezoeker of beoefenaar of beide. Ik hoop dat we met dit platform de Lelystadse amateurkunstenaars nog wat meer kunnen verbinden en stimuleren. Er gebeurt best veel in de amateurkunst, maar vaak weten we niet wat ,waar of wanneer!  Hopelijk kan dit platform een bijdrage leveren om elkaar te vinden. Zelf woon ik sinds 1994 in Lelystad, speel ik in theatergroep Droog! en organiseer mede het CultuurCafé. Speel af en toe op de contrabas als het uitkomt..

 

Aino Merits

... Is Intendant Amateurkunst in Lelystad en deel van de werkgroep, maar heeft vanwege haar speciale functie een geheel eigen pagina! Lees  Intendant Amateurkunst of ga direct naar a.merits@dekubuslelystad.nl