De Nationale Stadsdichtersdag
07-09-2024 11:00 - 00:00 Literatuur Lelystad

Stichting Poëtikos organiseert jaarlijks op de eerste zaterdag van september De Nationale Stadsdichtersdag, hét poëzie-evenement waar (oud-)stads-/ dorps-/gemeentedichters uit heel Nederland en Belgisch Vlaanderen bijeenkomen in Lelystad. Ook dichters van provincies, streken, eilanden, waterschappen, landgoederen, campussen en gilden zijn ieder jaar weer van harte welkom.

We zijn er trots op een mooi en gevarieerd programma te mogen aankondigen. De Nationale Stadsdichtersdag bestaat uit een aantal vaste onderdelen, waaronder:

  • Het ochtendprogramma in het Lelystadse stadhuis, waarvoor we elk jaar weer een andere spraakmakende gastspreker uitnodigen.
  • Het middagprogramma, waarin de deelnemende dichters op verschillende (openbare) locaties in de stad uit eigen werk voordragen.
  • Het Stadsdichtersbal in poppodium Corneel, de spetterende, muzikale afsluiter.

De Nationale Stadsdichtersdag is gratis te bezoeken, alleen voor Het Stadsdichtersbal is een ticket vereist. Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.corneel.nl/ Houd onze website in de gaten voor meer informatie over het programma van dit jaar.

Wil je deelnemen als dichter? Of heb je vragen/suggesties/opmerkingen? Ken je dichters die weleens aan de Stadsdichtersdag zouden willen deelnemen, maar aan onze aandacht zijn ontsnapt, bijvoorbeeld doordat zij recentelijk zijn aangesteld? Stuur ons een mailtje via info@denationalestadsdichtersdag.nl